Video: Lyckas med dina nyårslöften 2018 - bästa tipsen från experterna Erik Olkiewicz och Elin Helander i Aftonbladet TV

Du vill sluta röka, stressa mindre, tjäna mer pengar och gå ner 5 kilo. Men hur ska du lyckas infria dina nyårslöften 2018? Här är hypnotisören Erik Olkiewicz och hjärnexperten Elin Helanders tips, från tv-programmet Aftonbladet Morgon.

Statistik visar att av alla som gav ett nyårslöfte har 95 procent brutit det den 15 januari. Därför vill jag inspirera dig till verklig förändring där du infriar ditt nyårslöfte och dessutom har roligt på vägen. För framsteg är lika med lycka.

1. Vart är du på väg? För att uppfylla ditt nyårslöfte är det viktigt att du att har en tydlig vision av vad du verkligen vill ha. Inte vad du tror att du vill ha eller vad du borde ha.De vanligaste nyårslöftena är sluta äta socker, sluta röka och gå ner fem kilo. Inte speciellt inspirerande för de flesta människor eftersom dessa löften inte berättar för dig vad du kommer att få. Det berättar bara vad du inte ska göra. Därför är det viktigt att din vision ska engagera dig och ha en sådan magnetisk dragningskraft att du vill dit.

2. Skaffa tillräckligt starka skäl. För att vara säker på att du genomför det du sagt att du vill göra måste du ha tillräckligt starka skäl. När livet blir tufft och vardagsmåstena kommer emellan är det dina starka skäl som kommer att bära dig framåt och igenom. Då får du kraft att pusha dig igenom så att du når ditt mål. För om det är något livet har lärt oss så är det att utmaningarna lurar bakom hörnet - ibland kommer du vara trött, hungrig och stressad. Skälen rustar dig för det.

3. Bli medveten om din inre röst. Din inre röst kommer att berätta för dig varför det är viktigt för dig att nå ditt mål. Det kan vara att du vill slippa smärtan eller att du får mer njutning, alltså att det ger dig något positivt. Din inre röst kan även ge dig svar på vad som har hindrat dig från att lyckas tidigare. Kom ihåg att din inre röst inte berättar vem du är, den berättar bara vem du tror att du är.

4. Vem sitter bakom ratten? Jo, det gör du. Ta ansvar för din personliga utveckling. Och när vill du ta ett första steg i rätt riktning? Jag rekommenderar dig att göra ta ett första steg på en gång, för då blir det gjort.

5. Påminn dig dagligen om ditt mål och dina skäl till att göra den här förändringen, till exempel genom att spela in dina mål på din mobiltelefon. När du sedan lyssnar på denna radioreklam för din förändring blir du inspirerad och motiverad att fortsätta din resa så att du kan infria ditt nyårslöfte, oavsett om det handlar om din hälsa, dina relationer, din ekonomi eller något helt annat.

Se videoklippet om nyårslöften: Maria Bjaring och Janne Grönroos intervjuar Erik Olkiewicz, föreläsare och hypnotisör, och Elin Helander, författare och forskningsansvarig på Dreams om mål och motivation.

Kurs i hypnos: Förbättra ditt liv på en helg

Oavsett om du vill få bättre självförtroende, fatta bättre beslut eller styra dina känslor, måste du tänka och bete dig annorlunda. Med rätt psykologi kan du stänga gapet mellan där du är i dag och där du skulle vilja vara. Boka din plats på kursen här.

Jag heter Erik Olkiewicz och jag vill att du ska leva det liv du vill leva. Därför vill jag lära dig det mest kraftfulla psykologiska verktyg jag känner till - hypnos. Läs mer här.Du kommer upptäcka att det är lätt och tryggt att lära sig hypnos så att..* du kan öka ditt eget och andras självförtroende på bara några minuter* du kan hjälpa andra människor bli av med dåliga vanor och fatta bättre beslut* du kan hypnotisera dig själv till att må bra helt utan anledningKlicka här för att anmäla dig till hypnoskursen. OBS! Begränsat antal platser.

Tillbaka