Så blev Hannah av med sin fobi med hypnos (video)

Journalisten Hanna Rohrmüllers fobi för clowner var så stark att hon drog i motsatt riktning om såg en på stan. Hypnotisören Erik Olkiewicz hjälpte henne bli av med sin fobi.

I tv-klippet från Nyheter24 här nedan berättar Hannah Rohrmüller om sin rädsla för clowner."Jag har ingen aning hur jag fick min clownrädsla. Den kom ungefär för tio år sedan. Clowner är lite som katter - jag vet inte vad de vill mig. Jag mår illa när jag ser dem. Jag går helst omvägar om jag ser dem på stan. Får jag syn på en vänder jag och går i en annan riktning. På en skala mellan 1 och tio så är min rädsla för clowner en åtta", säger Hannah Rohrmüller, reporter på Nyheter24.Har du också en fobi som du skulle vilja bli av med? Det kan du fixa med hypnos!Erik Olkiewicz är hypnotisör och håller även kurser i hypnos förklarar: "Många kan tycka att det är besvärligt och till och med pinsamt att ha en fobi, eftersom de på ett intellektuellt plan förstår att deras rädsla och panik är irrationell. Rädslan i hjärnan är primitiv. De flesta har till exempel träffat människor som är rädda för spindlar eller höga höjder. Det är för att vår hjärna kan generera ett fobiskt svar för nästan vad som helst.""Det är vanligt att saker som är oförutsägbara eller saker som fångar vår uppmärksamhet ger upphov till en fobi. Vårt undermedvetna sinne vill skydda oss och då kan det börja kategorisera spindlar eller clowner som potentiellt farliga.""Den goda nyheten är man med hypnos och kraftfulla psykologiska metoder och hypnos kan lugna ner rädsleresponsen i hjärnan. Det jag som hypnotisör gör är att jag neutraliserar de känslomässigt laddade minnena så att klienten tänker, känner och beter sig annorlunda och blir lugnare nästa gång de möter något som skrämde dem. Det var så jag jobbade med Hannah. Jag vill att hon ska vara neutralt likgiltig när hon ser en clown. Och det var det som också hände.""Före sessionen låg hennes rädsla för clowner, enligt hennes egen utsago, på en 8 på en tiogradig skala. En timme senare, efter en hypnossession, kunde hon inte ens hitta katastrofbilden som tidigare skrämt henne. Med andra ord - hon var nu nere på en nolla på en tiogradig skala. Hon är inte längre fobiskt rädd för clowner. Ändra dina tankar och ändra ditt liv."

Kurs i hypnos: Förbättra ditt liv på en helg

Oavsett om du vill få bättre självförtroende, fatta bättre beslut eller styra dina känslor, måste du tänka och bete dig annorlunda. Med rätt psykologi kan du stänga gapet mellan där du är i dag och där du skulle vilja vara. Boka din plats på kursen här.Jag heter Erik Olkiewicz och jag vill att du ska leva det liv du vill leva. Därför vill jag lära dig det mest kraftfulla psykologiska verktyg jag känner till - hypnos. Läs mer här.Du kommer upptäcka att det är lätt och tryggt att lära sig hypnos så att..* du kan öka ditt eget och andras självförtroende på bara några minuter* du kan hjälpa andra människor bli av med dåliga vanor och fatta bättre beslut* du kan hypnotisera dig själv till att må bra helt utan anledningKlicka här för att anmäla dig till hypnoskursen. OBS! Begränsat antal platser.

Tillbaka