Mission: Impossible! Tele2-säljare hypnotiserade till att bli världsmästare i kurragömma

dec 01 2016

Mission: Impossible! Tele2-säljare hypnotiserade till att bli världsmästare i kurragömma

Här är ett stunt inte ens Tom Cruise skulle ge sig på i Mission: Impossible. Men på ett företagsevent, Tele2 Stores Award, gör fem modiga Tele2-medarbetare ett försök.

Till Tele2 Stores Award bjuds butikschefer och butikssäljare från 69 Tele2-butiker in för att bli inspirerade och motiverade till att maxa försäljningen inför den ack så viktiga julhandeln.

Till 2016-års upplaga av detta företagsevent hade jag bokats för att underhålla och inspirera med min hypnosshow. Det speciella med min föreställning är att jag inte bara talar om försäljning och hur man kan påverka sig själv till att sälja mer, jag illustrerar allt detta med deltagare som jag hypnotiserat live på scenen.

Videon som du ser här nedan är mitt finalnummer. Jag brukar avsluta med det när jag uppträder på en kickoff, konferens eller en julfest, eftersom det är hysteriskt roligt. När deltagarna är djupt hypnotiserade ger jag dem suggestionen, instruktionen till deras undermedvetna sinne, att de är världsmästare i kurragömma, experter på att gömma sig… men jag har ett extra tillägg. Det är att personerna i hypnos på scen bara kommer att välja de dummaste platserna att gömma sig på där de är uppenbart jättesynliga.

Resultatet är alltid sjukt roligt. En del gömmer sig under kuddar, andra ställer sig fullt synliga längst bak i lokalen. En tredje variant som jag har upplevt tidigare är personer som ställer sig i mitten av scenen där alla kan se dem och så håller de för ögonen. De vill inte att man ska prata med dem, och om man gör det så säger de att ingen kan se dem.

Det är så det undermedvetna fungerar – det tar alla instruktioner bokstavligen. Och det är det som gör hypnos så fascinerande och underhållande. Och en annan sak som är underbar med hypnosshower, och nu är jag naturligtvis partisk, är att varje föreställning blir annorlunda, eftersom det är olika deltagare från gång till gång.

Det är därför man kan se hypnosshowen om och om och om igen.

Det här var mitt andra uppdrag för Tele2 – jag underhöll deras kundtjänstmedarbetare på ett annat event. De skulle fira att de snart flyttar in i nya lokaler. Och se där – det spelar ingen roll vad man firar, om det är en kickoff, fest, eller konferens, man behöver alltid en underhållare eller en rolig föreläsare som vet hur man lyfter ett event.

Det bästa av allt är att personerna som arrangerade eventet var supernöjda. Efter hypnosshowen fick jag ett mail från Anneli Sten som var en av de ansvariga för eventet på Tele2. Anneli Sten skriver:

”En show som fick oss att både gapa av förundran och skratta gott. Upplyftande med en så annorlunda upplevelse, den fick alla deltagare att vakna till! Det blev en riktigt bra snackis efteråt. Erik är entusiastisk, rolig och mycket proffsig. Han hade gärna fått stannat kvar ytterligare en timme! Rekommenderas, kul att testa något helt nytt.”

 

0 Comments
Share Post
No Comments

Post a Comment

Boka

Snacka med mig nu