6 böcker som ökar din självkänsla, minskar stressen och maxar framgångarna 2017

dec 27 2016

6 böcker som ökar din självkänsla, minskar stressen och maxar framgångarna 2017

Ge dina nyårslöften en ordentlig skjuts. Här är de bästa böckerna för din personliga utveckling så att du kan göra 2017 till ditt bästa år!

Du vill ha ut mycket av livet. Du vill ha mer kärlek, äventyr, lek, framgång och passion, bättre hälsa, ekonomi och relationer…. och mindre stress, oro, tandagnisslan och olycka.

Som tur behöver du inte klura ut allt själv. Några av de största tänkarna, coacherna, andliga ledarna, affärsmännen och psykologerna har tagit sig tiden och skrivit ner sina skarpaste idéer så att människor som du och jag växa som människor och bli mer framgångsrika.

Böcker som ger motivation och inspiration

De böcker jag rekommenderar återkommer jag ofta till. De ger mig mer motivation, handlingskraft, jävlar anamma – eller inre frid, lugn och närvaro om det är det jag är ute efter.

Anledningen till att jag är besatt av självhjälpslitteratur, populärpsykologi och till viss del managementböcker har inte bara att göra med mitt yrke – jag är hypnotisör som uppträder på företagsevent, kickoffer och konferenser och talar ofta om tankens makt och möjligheter. Jag har också upptäckt att dessa böckerna har en enastående förmåga att lyfta mig och andra ur mörkret och in i ljuset. Eller så får de mig att step up my game så att jag säljer mer och marknadsför mitt företag med ännu större självsäkerhet. Jag gissar att de också har sporrat mig till att bli en ännu mer underhållande föreläsare.

Därför är självhjälpsböcker toppen

Jag gillar populärpsykologi och självhjälpsböcker – och de borde du också göra. De finns där när du behöver vägledning. Tack vare dessa böcker har du möjligheten att lära av de bästa i världen. Självhjälpslitteraturen lyfter ditt humör till magiska höjder för en billig penning. Självhjälpsböcker må ha dåligt rykte, vissa tycker att de är världsfrånvända och flåshurtiga, men det är inte min åsikt.

Den här listan är långt ifrån komplett. Därför, om du vill, kan du lämna dina boktips som en kommentar här nedan. Till slut har vi kanske en lång lista på böcker som är värda att läsa. Jag läser och kommenterar alla inlägg. Även fast jag numrerat dem så är samtliga böcker på min lista lika bra.

#1: Stärk din självkänsla och ta för dig av livet

Boktips: Nathaniel BrandenThe Six Pillars of Self-Esteem: The Definitive Work on Self-Esteem by the Leading Pioneer in the Field

Stärk din självkänsla redan i dag! Din ledsagare på denna ljuvliga resa är psykoterapeuten Nathaniel Branden, vars namn är synonymt med självkänslans psykologi. För det vari ett område han i mer än 30 år var en pionjär inom. Han skrev bland annat böckerna Taking Responsibility, och min favorit, The Six Pillars of Self-Esteem.

Nathaniel Branden menade att med en stark välgrundad självkänsla i botten vågar du ta dig an utmaningar, du utstrålar säkerhet och blir behagligare att umgås med.

Ju högre självkänsla du har, desto mindre behöver du hävda dig, du strävar efter högre mål, är mer ambitiös. Han menade att glädjen i livet kommer av att vara bättre i dag än i går. Av att njuta av lyckan i livet och inte av att jämföra sig med andra.

Min rekommendation är att du läser hans bok. Nathaniel Branden bor numera i himlen men efter sig har han lämnat en beprövad, tillförlitlig metod för hur du stärker din självkänsla. På hans hemsida finns ett 40 veckorsprogram för hur du stärker din självkänsla. Ett helt otroligt kraftfullt program.

Köp Nathaniel Brandens bok The Six Pillars of Self-Esteem: The Definitive Work on Self-Esteem by the Leading Pioneer in the Field

#2: Öka din medkänsla och minska stressen

Boktipset: Dalai Lama – ”Lycka! En handbok i konsten att leva”

Dalai lamas bok ”Lycka! En handbok i konsten att leva” är en klassiker. Hans Helighet Dalai Lama är Tibets andlige och politiske ledare – mottagare av Nobels fredspris och en oförtröttlig förespråkare för kärlek, fred och ickevåld. Mitt exemplar av boken är en vältummad historia, för jag har burit med den överallt.

Dalai lamas återkommande tema är att alla människor vill undvika lidande, och uppleva lycka. Vi människor – vare sig du är rik eller fattig, maskinarbetare eller munk, belgare eller beduin – har mer gemensamt än vi är ledda till att tro. Dalai lama menar att medkänsla är en sann känsla, medan ilska, aggressivitet, rädsla är falska känslor.

När jag läser Dalai lama, och jag kan än i dag leta upp Dalai lamas citat om lycka och medkänsla på internet, så har det en omedelbar effekt. Det är som hans ord spolar bort oro och irritation eftersom han för tillbaka fokus på det som är viktigt – att bry sig om andra människor och att bidra till att göra världen bättre.

När jag läser honom stillar det mitt sinne och jag får perspektiv på mina problem och jag gissar att du kommer att uppleva det samma. Så följ mitt råd och läs Dalai lama om du vill öka din medkänsla och minska stressen.

Köp Dalai lamas bok Lycka! En handbok i konsten att leva

#3: Stilla sinnet och bli mer närvarande

Boktipset: Eckhart Tolle – ”Lev livet fullt ut: En väg till andligt uppvaknande”

Hur hade det varit att stilla sinnet och bli mer närvarande? Att uppskatta nuet och alla dessa dagar som vi kallar livet?

Eckhart Tolle är en av vår tids mest originella och inspirerande andliga lärare. Hans enkla och samtidigt insiktsfulla budskap har hjälpt tusentals människor att finna inre frid och tillfredsställelse. Han har skrivit en rad framgångsrika böcker, till exempel En ny jord och Tystnaden talar, och blivit Oprah Winfreys favorit.

Det var i samband med en artikel som jag skrev om medveten närvaro när jag arbetade som journalist som jag hörde talas om Eckhart Tolle för första gången. Lev livet fullt ut eller The Power of Now som boken heter på engelska är fantastisk läsning.

Eckhart Tolle talar om nuet – att nuet är det enda som existerar. Allt annat är en mental konstruktion. Han menar att vi är beroende av att tänka och att det är ett större beroende än mat, sex, droger och cigaretter. Vi är så vana vid att tänka att vi associerar oss själva med våra tankar.

Det Eckhart Tolle förespråkar är en mer meditativ hållning till livet, att inte tro så förbannat mycket på våra tankar. Det är bara i nuet som vi hittar glädjen och kan omfamna vårt sanna jag, menar Eckhart Tolle. Insiktsfull bok som jag varmt kan rekommendera!

Köp Eckhart Tolles bok Lev livet fullt ut: En väg till andligt uppvaknande

#4: Bästa metoden för att leva det liv du vill leva

Boktips: Anthony Robbins – Awaken the Giant Within: How to Take Immediate Control of Your Mental, Emotional, Physical and Financial Destiny!

Vakna … och ta kontroll över ditt liv! Det är budskapet i ”Awaken the Giant Within”, eller ”Din gränslösa styrka”, som Tony Robbins bestseller heter på svenska. Det han visar i boken, och från scenen, är de mest effektiva strategierna och teknikerna för att bemästra dina känslor, din kropp, dina relationer, din ekonomi och ditt liv.

Jag är ett fan av Tony Robbins, som jag anser är världens bäste coach, föreläsare och peak performance-expert. Jag har sett honom live i London, på hans enorma event Unleash the Power Within, UPW, och kan inte få nog av hans metoder och budskap. Mycket av det jag gör i min hypnosshow är inspirerat av Tony Robbins.

Det Anthony Robbins intresserar sig för är psykologin bakom förändring. Det gör att du lätt kan ta till dig det han har att berätta. Det här är perfekt för dig som vill lära dig hur du upptäcker ditt syfte i livet, hur du tar kontroll över livet och de krafter som skapar ditt öde.

Om en tjock bok som ”Din gränslösa styrka” är ett stort steg kan du börja med att läsa den behändiga handboken ”Notes from a Friend: A Quick and Simple Guide to Taking Control of Your Life” (den ligger just nu på mitt nattduksbord) eller se någon av hans videor från YouTube.

Köp Anthony Robbins bok Awaken the Giant Within

 

#5: Öka dina framgångar som säljare och entreprenör

Boktips: Grant Cardone – The 10X Rule: The Only Difference Between Success and Failure

Det hade varit lätt att avfärda säljgurun, affärsmannen och motivationsföreläsaren Grant Cardone som en kaxig skrävlare… om han inte hade haft så förbannat rätt och är en naturkraft att räkna med.

Grant Cardones bok The 10X Rule är utmärkt läsning för dig som vill öka dina inkomster och lyfta ditt företag till oanade höjder. Budskapet är enkelt – skrid till maximal handling. När du läser boken blir du så motiverad att du vill lägga in högsta växeln.

Medan de flesta människor lunkar på – antingen gör de ingenting, slår till reträtt, eller håller normal fart, så förespråkar Grant Cardone något annat. Han menar att om du har stora mål, vill du inte nöja dig med den vanliga promenadtakten.

För att nå nästa nivå, måste du förstå nästa steg, det Grant Cardone kallar 10X-regeln. Det är när du opererar på 10X- nivån som du når verklig framgång och uppfyller dina drömmar. Varför konkurrera, när du kan dominera, lyder en av Grant Cardones deviser och han har så rätt. Måsteläsning för alla entreprenörer och säljare. Om du inte fick den här boken i julklapp kan du själv beställa den genom länken här nedan: 

Köp Grant Cardones bok The 10X Rule: The Only Difference Between Success and Failure

 

#6: Extremt användbar handbok i personligt ledarskap

Boktips: Kjell Enhager – Tänk låsningar och lösningar

Om bara några timmar ska några kompisar och jag träffas för att skriva ner våra mål. Vi vill naturligtvis att 2017 ska bli bästa året ever! Den övning jag har valt för denna uppgift kommer naturligtvis från Kjell Enhagers bok Tänk låsningar och lösningar. Kjell Enhager är Sveriges svar på Anthony Robbins, peak performance-experten jag rekommenderade här ovan. Jag kommer även försöka se till att vi gör alla övningar i hans bok under 2017 för de är så suveränt bra.

Kjell Enhager är inspirationsföreläsare och en av Sveriges mest framgångsrika coacher. I 30 år har han hjälpt många av världens främsta idrottsstjärnor, kulturpersonligheter och företagsledare med deras mentala träning så att de ska kunna lyckas med det de vill göra.

Men de flesta svenskar hörde nog Kjell Enhager för första gången han sommarpratade och vinterpratade i Sveriges Radio. Om du inte gjort det än, gör det.

Kjell Enhager är besatt av samma fråga som jag är: Vad är skillnaden som gör skillnaden? Vad är det som gör att vissa människor och vissa företag når så mycket längre än andra? Vad är framgångsreceptet?

I Kjell Enhagers metod ingår att fokusera på lösningar, inte på låsningar, att uppmärksamma det man gör bra och inte fastna i negativa tankemönster genom att minnas de gånger när det gått dåligt.

Köp Kjell Enhagers bok Tänk låsningar och lösningar

Nu vill jag höra från dig. Vilka böcker inom ämnesområdena psykologi, personlig utveckling, försäljning, ledarskap, kreativitet, andlighet och management tycker du är bäst? Lämna en rekommendation i kommentarfältet här nedan.

Prenumerera på nyhetsbrevet och få de bästa filmerna och tipsen direkt till din inkorg0 Comments
Share Post
No Comments

Post a Comment

Boka

Snacka med mig nu